Ifjúság

Szeretettel köszöntünk a Zsinati Ifjúsági Iroda nevében!

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2019. október 25-én éjjel, péntekről szombatra virradóra újra Kárpát-medencei Református Ifjúsági Imaéjjelen lehetünk együtt.

Az alkalom célja, hogy mindannyian – saját ifjúsági közösségünkön belül – élhessük meg az egységet azzal, hogy gyülekezetünk, ifink keretein belül maradva egy éjszakán át együtt imádkozunk, beszélgetünk, dicsőítünk, s így több ezer fiatallal, de elsősorban a minket összekötő Istennel vállaljunk közösséget.

Az alkalmat bárki megszervezheti, bekapcsolódhat szervezőként, illetve résztvevőként a közelében lévő gyülekezetben.

Nagyon örülünk minden csatlakozó közösségnek, s hogy minél több helyszínen, egységesen megvalósulhasson az esemény, ezért az ajánlott programot, segédanyagokat mi biztosítjuk. Így az egyes alkalmak szervezőinek „csak" a helyszínről és társaságról kell gondoskodni.

Regisztrációs űrlap

Kérünk, hogy amennyiben tudsz és szeretnél közösségedben szervezőként részt venni az Imaéjjelen, töltsd ki ezt az űrlapot, hogy számon tarthassunk Téged és a csoportodat, s ezáltal akár összeköthessünk más Imaéjjel szervezőkkel is.

Ha kérdésed van az eseménnyel kapcsolatban, írj nekünk e-mailt az ifjusag@reformatus.hu címre. 

Imaéjjel 2019

A regisztráció határideje: 2019. október 23. (szerda reggel)

Az idei év témája a megbocsátás. Bár nehéz, de annál fontosabb téma, és talán a mindennapok egyik legnagyobb kihívása – keresztyénként is –, melyben rengeteg a kérdés, a kétely, a tanácstalanság: „Miért bocsássunk meg? Kinek és hogyan? Kire, és miért haragszol? Mivel szoktak megbántani, és te mivel bántasz meg másokat? Tanulható-e a megbocsátás?" És mit mond erről a Biblia? Isten tényleg megbocsát nekünk?

Segédanyagok

A szakmai anyag kidolgozását köszönjük a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezetnek (KRISZ), akik fáradhatatlanul végzik szolgálatukat a kárpátaljai ifjúság között. 

KRISZ

A szervezetről bővebb információ HONLAPJUKON érhető el.

Az alkalmon lehetőség nyílik utánajárni, közösségben megvitatni, megtapasztalni, hogy mi a szerepe az életünkben a bűnbánatnak, a bocsánatkérésnek és a kegyelemnek. Bízunk benne, hogy a téma közelebb viszi az együtt imádkozókat, elcsendesedőket ahhoz, hogy megbékélhessenek magukkal, egymással, és közelebb kerüljenek a mi Urunkhoz is, aki megbocsátó kegyelmét adta nekünk Krisztusban.

Istentől megáldott, szeretetben és őszinteséggel eltöltött órákat kívánunk!