Ifjúság

Online bibliaismereti verseny

A szabadító Isten a témája a Magyar Bibliatársulat Alapítvány legújabb online bibliaismereti versenyének, amelyre középiskolásokat, valamint fiatal(os) felnőtteket is várnak. A játék öt héten keresztül tart majd, és ismét végigkíséri a résztvevőket a Biblia nagy, összefüggő történetén a teremtéstől az újjáteremtésig.

A verseny nem titkolt célja rávenni a fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék a kezükbe a Szentírást. A szervezők úgy vélIk, ehhez az egyik legjárhatóbb út, ha különféle feladatokat kell megoldaniuk, amihez forgatniuk kell a Bibliát.

Jelentkezés

A versenyre bármilyen középiskolás diák, főiskolás, egyetemista és más fiatal(os) felnőtt jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül a www.bibliatarsulat.hu/jatek oldalon elérhető űrlap kitöltésével. Az érdeklődők egy szintre jelentkezhetnek. Egyéni versenyzők és legfeljebb háromfős csapatok jelentkezését várják. A regisztráció határideje 2020. május 10. (vasárnap) éjfél.

A játék menete

A verseny öt héten keresztül tart, és az első feladványokat 2020. május 11-én, hétfőn teszik közzé. A résztvevőknek minden héten öt kérdést kell megválaszolniuk. A válaszokat a Bibliában, valamint zenés videókban találhatják meg, és egy megadott táblázatba kell beírniuk. A játék végső megfejtéséhez szükséges információkat az utolsó héten küldik majd el, és a résztvevőknek mindössze egy szót kell beküldeniük az info@bibliatarsulat.hu címre 2020. június 14-én (vasárnap) éjfélig.

Díjak

A helyes megfejtést beküldők között könyvcsomagokat sorsolnak ki, amelyeket előreláthatólag postán küldenek majd el.