Ifjúság

Nemzetközi ifjúsági találkozó

Budapest ad otthont 2012. augusztus 31. és szeptember 2. között a tizedik Genfestnek. A Fokoláre Mozgalom új nemzedéke által szervezett találkozóra tizenkétezer fiatalt várnak az egész világról, Magyarországot négyezren képviselhetik.

Az egész világról a legkülönfélébb nemzetiségű, vallású, kultúrájú és társadalmi helyzetű fiatalok találkoznak hazánkban. Közös céljuk, hogy egységesebb és szolidárisabb világot építsenek, ez egyben mindennapjaik törekvése és társadalmi tevékenységük mozgatórugója is. Ők lesznek a „let’s bridge” (építsünk hidakat) című Genfest főszereplői.

A Genfest szervezője a Fokoláre Mozgalom, amelyet Chiara Lubich alapított 1943-ban Trentóban. A mozgalom ma százkilencvennégy országban van jelen, karizmája az egység: az egyetemes testvériség megvalósítása, amit Jézus hozott a földre. Ő azt kérte az Atyától, hogy „Legyenek mindnyájan egy”. A mozgalom e cél eléréséért dolgozik a társadalmi, gazdasági, politikai és a kulturális élet minden területén.

2012. augusztus 31. és szeptember 2. között a magyar főváros – háromezer önkéntes munkájának köszönhetően – az egység gyakorlótere lesz az egész világ számára. Az Európai Unió által is támogatott eseményre tizenhét-harminc éves fiatalok érkeznek a Budapesti Sportarénába, a fő helyszínre. Magyarországról négyezer, a világ más részeiről összesen nyolcezer részvevőt várnak.

Jelentkezés: www.fokolare.hu/genfest
Bővebben: www.genfest.org/hu
Információ: genfest.info@gmail.com