Ifjúság

Május 15-ig lehet még jelentkezni a Szeretethídra

„A Szeretethíd kimozdít bennünket elméleti keresztyénségünkből, és a hit általi cselekvésre indít" - fogalmaz Fazekas László püspök fővédnöki köszöntőjében.

A Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntes munkát népszerűsítő programjára már a 3000-hez közelít a regisztrált önkéntesek száma - olvasható a Szeretethíd legutóbbi hírlevelében. A május 20-21-én a Kárpát-medence református gyülekezeteiben zajó programra május 15-ig lehet még jelentkezni. A csoportok előzetes regisztrációjára azért van szükség, hogy önkénteseik megfelelő számú pólót kapjanak majd.

A Szeretethíd szervezői arra is felhívják a figyelmet, hogy Budapesten sok olyan feladat van, melyekre még keresik az önkénteseket, ezért különösen is számítanak a budapesti ifis, gyülekezeti csoportok és közösségek jelentkezésére.

Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke fővédnöki köszöntőjében buzdít a részvételre:

„A Szeretethíd kimozdít bennünket elméleti keresztyénségünkből, és a hit általi cselekvésre, sokszor az „egy pohár víz” szolgálatára indít. Az önkéntes segítségnyújtás által megtörténik az a csoda, hogy egymás és a környezetünk számára távollévőből közel valóvá válunk. Ebben a közelségben gondok oldódhatnak meg, szebbé lehet a környezet, barátságok szövődhetnek, ajtók és szívek nyílhatnak meg, és az egész Kárpát-medence területén érezhetjük a közösen megélt református hitünk áldását. A legkisebb segítségnyújtás által is szebbé és élhetőbbé válik a világ, s valósággá válhat az, amit az Úr Jézus tényként mondott, hogy a föld sójává és a világ világosságává legyünk. Ezért mozdulj, segíts, szeress!”

További információk és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a Szeretethíd honlapján (www.szeretethid.jobbadni.hu) olvashatóak.