Ifjúság

Játék az élet – Az élet nem játék

Reagálva az utóbbi évtizedben egyre erősödő elmagányosodásra világviszonylatban is egyedülálló programsorozatot indít Valentin napon a Debreceni Református Egyetemi Gyülekezet és a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata.

A kreditrendszer és a megszűnő nagyobb méretű kollégiumi szobák, valamint az egyre gyengülő civil szféra következtében az egyetemekre járó diákok az egész országban egyre magányosabbak, saját bevallásuk szerint több mint egy harmaduknak egyáltalán nincsenek barátaik. Ezt felismerve dolgozta ki a mindenki számára elérhető kezdeményezést Püski Dániel egyetemi lelkész és Surányi Zoltán élménypedagógus.

Az egész éven át tartó programsorozat (huszonhat hét a tavaszi és őszi szorgalmi időszakok során) nyitórendezvényének időzítése sem véletlen, hiszen Valentin napon különösen is szem előtt van a barátság, bizalom és a kapcsolatok témája. A játékok olyan közösségépítő kiscsoportos játékok, amelyek célja a kommunikációs képességek javítása, az ismerkedés, az egymás iránti bizalom erősítése és a kapcsolatépítés. A szervezők célja, hogy év végére több ezer diákot megszólítsanak, és lehetőleg megerősítsék a köztük lévő kapcsolatrendszert.

További információ és képek a Facebookon, valamint Valentin napon az Debreceni Egyetem Díszudvarában, 13 órától.

Dobos Zita / ttre.hu