Ifjúság

72 óra Nyírmeggyesen is

A nyírmeggyesi református gyülekezet ifisei az október 13-16 között részt vettek az országos önkéntes, 72 óra kompromisszumok nélkül programban. Az önkéntesség évében soron kívül megrendezett akción a település 15 fővel képviseltette magát.

Országszerte több, mint kilencezer református, katolikus és evangélikus csatlakozott a megmozduláshoz, száznegyven csoportban. Szabolcs-Szatmár Bereg megyében mindösszesen ezerötszázan vettek részt a 72 órában.

A Nyírségi Egyházmegye megnyitója csütörtökön 18 órakor volt Ramocsházán, ahol Nyírmeggyes négy fővel képviseltette magát. Az alkalmon áhítatra és egy közös beszélgetésre került sor, ami után mindenki megkapta a feladatát, és az ahhoz szolgáló eszközöket. A Nyírmeggyesiek a padok festéséhez kaptak például festéket, ecsetet és csiszolópapírt. Az összefogásban részt vevő ifis tagok pedig egy multi sálat, kitűzőt, és könyvet kaptak.

képPénteken, mint minden péntek este összegyűltek a fiatalok, és az ifi után egymás közt megbeszélték a szombati teendőket, ami a tettek napja volt.

Szombaton áhítattal kezdtek, ezt követően hozzáfogtak a munkálatokhoz: a Gyülekezeti Ház padjainak a lecsiszolásához, majd lefestéséhez. A munka közepette négy fő elment segíteni Papp Károlyné Erzsike néninek a ház körüli munkálatokban. A padok lefestése egész napra kitartott így a fiatalok önkéntesek biztosítottak magának ebédet, szalonna sütéssel és vacsorára chilis babot főztek.

képA fárasztó de hangulatos munka után a fiatalok olyan jól érezték magukat, hogy még órák hosszan át játszottak és beszélgettek a száradó padok közt.
Vasárnap, 16-án a délelőtti istentiszteleten beszámoltak a gyülekezetnek. Szólt – és magasztalta Istent – az ének: „Jöjj, itt az idő, hogy dicsérd!”

Nyíri Ivett és Szondi Sándor ifi tagok